Agnieszka WIERZBICKA

specjalistka w dziedzinie żywienia zwierząt związana z Instytutem Genetyki i Biotechnologii Zwierząt PAN o bogatym doświadczeniu zarówno naukowym, jak i biznesowym. Zajmuje się badaniem wpływu diety na zdrowie, dobrostan i produktywność zwierząt gospodarskich i domowych. Jest autorką wielu publikacji naukowych i popularnonaukowych na ten temat. Prowadzi także działalność dydaktyczną i konsultacyjną w zakresie żywienia zwierząt.
W tym odcinku usłyszysz:

W tym odcinku usłyszysz:
  • Czym zajmuje się dziedzina „technologia żywności”?
  • Różnica między technologią żywności, a dietetyką
  • Jak „technologia żywności” rozwiązuje obecne problemy z żywieniem?
  • Dlaczego polska żywność jest najlepsza?
  • Dla kogo są te studia?
  • Co można robić po studiach technologii żywności?
  • Jak wiąże się technologia żywności z przemysłem?
  • Jakie przedmioty należy opanować, by lepiej odnaleźć się na tych studiach?
  • Dlaczego gotowanie nie jest w temacie tych studiów?
  • Zarobki po studiach technologii żywności
  • Czym charakteryzuje się praca technologa żywności?
  • Jakie może być największe rozczarowanie w pracy technologa żywności?
  • Czego w przyszłości można się spodziewać w tej branży?
  • O niesamowitych projektach i wygranych konkursach w branży
Zobacz odcinek